Juniorer

Välkommen till HG Golf`s juniorverksamhet

HG Golf i Glumslöv är en golfklubb som vill ge alla ungdomar bästa möjliga förutsättningar att utvecklas som golfare och som människa. För oss är det viktigt att alla känner sig inkluderade och att ni känner sig som en del av vårt team. Det är LAGET FÖRE JAGET som gäller.

Hos oss är alla ungdomar mellan 5 och 21 år välkomna. Eftersom vi vill att alla ungdomar ska ha möjlighet att nå sin fulla potential, erbjuder vi möjligheten att under hela året träna i grupp flera gånger i veckan. Som knatte eller junior på HG Golf har du alltid veckoträning med PGA utbildad tränare. Detta oavsett om du är nybörjare eller har spelat golf under flera år. Hos oss är det inget tvång att vara med på alla passen, utan var och en bestämmer själva hur ofta de vill träna och spela golf.

På vår Golfarena finns många möjligheter för både knattar och juniorer att utveckla sin golf. Vi har både en 9 hålsbana (för er som har handicap) och en 18 håls korthålsbana som ger er som ännu inte har handicap möjlighet att spela på en riktig golfbana. Vi har en range med möjlighet till digitalt golfspel och en övningsgreen i två nivåer.

Team Glumslöv är för er som vill spela i ett lag där gemenskap och att ha roligt är viktigare än resultatet. Vi har lag i Skånes Golfförbunds olika juniorserier.


Prova-på-dagar 2024

Ni som vill prova på att Levla i Glumslöv Golf Game 2.0 eller bara slå långa golfslag, är välkomna till vår Golfarena för att prova på följande datum: (det finns duktiga golfare där för att hjälpa dig att få lyckade golfslag):

– Torsdagen dagen den 28 mars (påsklovet)
– Fredagen den 10 maj
– Söndagen den 9 juni
– Söndagen den 1 september


Hur tar man grönt kort

Teori (kunskapsdelen)

Den största förändringen i de nya reglerna som infördes 7 mars 2023 är att det nu är en obligatorisk kunskapstest i Min Golf som ni måste klara. För att få en godkänd kunskapstest ska man ha minst 80% rätt på ett antal teoretiska frågor om golfspel och golfvett.

Kunskapstesten är uppdelad i två deltester med 25 frågor om golfspelet och 25 om golfvett. För godkänt krävs minst 20 rätt per deltest. 

Barn upp till året de fyller 12 år får automatiskt ett barnanpassat test. Barnens test har 15 frågor om golfspelet och 15 om golfvett. För godkänt krävs minst 12 rätt per deltest.

Kunskapstestet går att göra om hur många gånger som helst till resultatet blir godkänt. Vid omstart slumpas nya frågor fram.

På https://borjaspela.golf.se kan du anmäla dig till kunskapstesten. Där finns även mycket annan bra information för er som är nya inom golfen samt flera Quiz om golfspel och golfvett. För att kunna logga in på kunskapstesten krävs det ett Golf ID. Har du inget, ringer du till Receptionen (tel nr: 0418-73003) så hjälper dom dig.

Praktik (Spelprov)

1) Spelprovet ska genomföras på en banvärderad golfbana från en slopevärderad tee. För godkänt ska spelaren få minst 18 poäng över nio hål på handicap 54,0.

2) Om du är 12 år och yngre kan du spela nio hål på en banvärderad bana från 150 m markeringen. Alla hål räknas som par 3. Du får tre extraslag per hål och du ska få minst 18 poäng.

3) Om du är 12 år och yngre kan du även spela nio hål på en så kallad 100 m bana på 45 slag eller färre. 

Om fredagar och söndagar när vi spelar Poängjakten finns möjligheten att försöka klara praktikdelen i Grönt kort:


Team Glumslöv

2024 drar vi igång Team Glumslöv. Team Glumslöv är för er som är mellan 8 och 21 år och vill vara med i ett lag där gemenskap och ha roligt är viktigare än resultatet. Att vara med i Teamet ger er även möjlighet att spela och träna golf mer än en gång i veckan med både golfkompisar och ledare. Det kommer även finnas möjlighet att spela i ett av våra lag i Skåne Golfförbunds juniorserier.

Som medlem i Team Glumslöv då:

 – har du möjlighet att träna året runt

 – har du extra närspelsträning samt SuperSpeedträning (för att slå längre utslag)

 – har du möjlighet att lära dig använda Aimpoint, för att bli ännu bättre puttare

 – kan du vara med på träningsläger vi har på andra banor

 – har du möjlighet att spela i ett av våra serielag

Lagledare för Team Glumslöv 2024: Jörgen Persson

Klicka för att förstora bilden

Kostnad för att vara med i Team Glumslöv

För att få vara med i Team Glumslöv ska ni dels vara medlem på HG Golf i Glumslöv och dels ska ni ha betalat träningsavgiften för onsdagsträningen.

Utöver dessa kostnader, kostar det inget extra att vara med i Team Glumslöv.


Glumslöv Golf Game 2.0

På HG Golf finns det möjligheter att Levla på Glumslöv Golf Game 2.0. Det är ett golfspel där du på rangen och på övningsområdena ska lösa åtta utmaningar inom områdena: puttning, Chipning, pitchning och bunkerslag. Eftersom ni använder TopTracern, PRGR Monitorn och puttning inomhus för att utföra utmaningarna, kan ni även levla på vintern. Varje nivå ni klarar visar att ni förbättrat er golf. När ni t.ex. klarar Level 30, då är er spelnivå på den nivå ni behöver för att klara grönt kort. För att kunna spela 18 hål på under 100 slag, då bör ni klara Level 70.

Levlarna (nivåerna) motsvarar slag på banan:
Level 30 = Grönt kort
Level 40 = 125 slag
Level 50 = 115 slag
Level 60 = 105 slag
Level 70 =   99 slag
Level 80 =   89 slag
Level 90 =   85 slag
Level 100 = 79 slag

Klicka för att förstora bilden

Under våren och hösten finns det möjligheter om torsdagar att levla.


Junorträning 2024

Hos HG Golf finnas stora möjligheter att utvecklas som golfare och nå sin fulla potential. Alla knattar och juniorer oavsett om de är nybörjare eller har spelat golf i flera år har varje vecka teknikträning med PGA utbildad PRO. Vi har gruppträning med ledare flera pass i veckan och detta är inte bara under golfsäsongen utan även på vintern. Då vi dels har 9 hålsbana (för er som har handicap) och dels en 18 håls korthålsbana (där alla kan spela, även om man inte har grönt kort) kör vi fredags- och söndagsträningen ute på banorna.

Hos oss finns det inget tvång att man måste vara med på alla träningspass. Det är ni som bestämmer hur ofta ni vill spela golf.

Vi delar in golf-året i tre säsongen: Vinter, sommar och vår & höst 

Klicka för att förstora bilden

Interna juniortävlingar 2024

Söndagen den 9 juni är det dags för den stora juniordagen på HG Golf i Glumslöv. Där kommer finnas tävling för alla. Vi har KM i puttning, KM för Juniorer och KM för knattar samt ni som har handicap 36 eller lägre kan deltaga i klubbkvalet till världens största ungdomstävling (Teen Cup).

Vi avslutar golfsäsongen med att spela nattgolf den 6 oktober med självlysande golfbollar.

Klicka för att förstora bilden

Gå direkt till:

Prova-på-dagar -24
Hur man tar Grönt Kort
Team Glumslöv
Glumslöv Golf Game 2.0
Juniorträning 2024
Interna Jr-tävlingar 2024

Våra värdegrunder:

Alla ska…
• inkluderas
• känna sig som en del i teamet
• göra sitt bästa
• räkna alla slag
• respektera varandra
• se till att Golfarenan är en mobbingfri zon

Vad är Grönt Kort?

Grönt kort är ett bevis på att golfspelaren har uppnått tillräckliga teoretiska och praktiska kunskaper för att kunna spela golf på ett säkert och roligt sätt. Med tillräckliga teoretiska kunskaper menas att golfspelaren har klarat av ett kunskapstest i golfspelet och golfvett i Min Golf. Med tillräckliga praktiska kunskaper menas att golfspelaren har klarat spelprovet. Det består i att spela 9 hål på banvärderad bana och få minst 18 poäng på handicap 54 (barn har ytterligare alternativ).

Den 7 mars 2023 införde Svenska Golfförbundet nya regler för att klara Grönt kort. Det innebär att alla klubbar i Sverige har samma krav för att få Grönt kort.

Vår PRO Peter Johansson, PGA of Sweden Club Professional håller i juniorträningen. Fokus ligger på att ha kul och utvecklas i sitt golfspelande.

Träningsavgifter 2024

Knattar 5-12 år
Pris: 100:-/gång alt. 300:-/mån

Junior 13-21 år
Pris: 150:-/gång alt. 450:-/mån

Besök oss i receptionen eller kontakta oss via
Mail: info@hggolf.se
Telefon: 0418-73003
för att boka träning, spela upp eller få mer information om vår juniorverksamhet.

Scroll to top